Art Works Giannis Doganis (Γιαννης Δογανης): visual artist - portfolio / Contemporary abstract art

Art Works Giannis Doganis (Γιαννης Δογανης): visual artist - portfolio / Contemporary abstract art
ΑΜΝΟΣ ΜΗΤΡΑ ΚΛΙΜΑΞ ΑΡΡΗΤΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΕΛΚΥΣΤΗΣ ΚΗΡΥΚΕΙΟ ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΚΑΘΑΡΜΩΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΠΑΙΣ ΠΕΣΣΕΥΩΝ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΒΕΔΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΝΤΥΑΝΑ ΠΡΑΝΑ ΦΩΤΟΝΙΟ ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ ΑΝΥΣΜΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΙΒΑ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΠΗΓΗΝ ΚΑΣΤΑΛΙΑΝ ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΒΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΩΝ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥΜΑΘΙΗ ΚΡΥΠΤΕΣΘΑΙ ΠΟΤΑΜΟΙΣ ΕΜΒΗΝΑΙ ΦΕΡΣΕΦΟΝΗ ΛΙΓΚΑΜ ΑΠΕΟΝΤΑ ΠΑΡΕΟΝΤΑ ΦΑΟΣ ΙΗΣΟΥ ΦΙΛΙΩΣΗ ΑΥΡΑ ΝΑΝΤΙΣ ΝΤΑΡΜΑ ΠΟΥΡΑΝΑΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΑΙΘΗΡ ΣΑΚΤΙ ΣΑΝΤΙ ΟΡΦΙΚΟΣ ΣΤΑΧΥΣ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΓΙΟΝΙ ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ ΙΧΘΥΣ ΚΡΟΥΕΤΑΙ ΚΟΑΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΕΑΥΤΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ ΔΥΑΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΣ ΑΡΧΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΥΗΣΗ ΚΑΤΩΦΛΙ ΝΟΥΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΟΥΣΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΓΕΝΕΣΙΣ ΜΟΡΙΟΝ ΜΟΡΦΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΡΟΗ ΕΠΙΦΥΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΜΑΝΤΡΑ ΚΙΡΤΑΝ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΣΙΝΤΙΣ ΤΣΑΚΡΑΣ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΧΟΡΟΣ ΕΚΣΤΑΣΗ ΗΧΩ ΠΑΝΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ΑΠΑΞ ΘΗΡΑ ΩΡΙΩΝ ΑΞΩΝ ΥΓΡΟΝ ΕΑΡ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗ ΚΥΚΛΩΠΕΙΟ ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΥΡΩΝΙΚΑ ΘΡΟΙΣΜΑΤΑ ΤΥΦΛΟΙΣ ΟΜΑΣΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΚΟΥΑΡΚΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΥΡΙΣΠΟΡΟΣ ΑΒΑΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΚΕΝΟΥ ΙΧΝΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΜΙΛΕΥΟΜΑΙ ΙΕΡΟ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΗ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΜΒΡΥΑΚΟ ΟΜΟΒΙΟΤΙΚΗ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΦΑΣΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΕΡΜΙΟΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΝΤΟ ΓΙΝ ΓΙΑΓΚ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΙΗ ΝΟΤΙΖΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟΝ ΒΑΤΟΣ ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ ΤΕΘΝΗΚΟΣ ΖΩΝ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΠΟΝΤΙΝΤΑΡΜΑ ΜΙΓΑΔΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΩΘΙΝΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΤΑΟ ΤΑΝΤΡΑ ΚΒΑΝΤΟΥΜ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΝΕΤΡΙΝΟ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΡΧΟΝ ΩΚΕΑΝΙΟΣ ΚΟΡΗ ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΗΣ ΚΥΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΟΜΒΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΒΑΣΙΣ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΦΡΑΚΤΑΛΣ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔ ΝΟΥΚΛΕΟΝΙΑ ΑΝΤΙΥΛΗΣ ΑΝΑΔΥΣΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β ΚΑΜΠΥΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΑΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΝΕΛΙΞΗ ΕΛΕΥΣΙΣ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗ ΚΥΚΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΑ ΨΑΛΜΟΙ ΠΑΛΜΟΣ ΗΜΙΤΟΝΙΟ ΑΝΥΣΜΑ ΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΤΗΣ ΦΥΤΩΡΙΟ ΦΟΒΟΣ ΧΕΙΜΩΝ ΘΕΡΟΣ ΛΟΙΜΟΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΩΣΜΩΝΤΑΙ ΨΥΧΑΙ ΕΠΕΣΘΑΙ ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΦΙΛΕΙ ΚΡΥΠΤΕΣΘΑΙ ΧΩΡΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΛΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΗ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΡΓΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΛΩΤΟΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΜΑΓΥΑ ΠΟΥΡΟΥΣΑ ΠΡΑΚΡΙΤΙ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΠΕΛΕΚΥΣ ΟΧΛΟΙ ΓΛΩΣΣΑΙ ΑΣΠΙΣ ΦΡΕΑΡ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΡΑ ΥΔΑΤΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΦΘΟΓΓΟ ΑΝΘΟΣ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ΙΑΝΟΣ ΛΕΜΟΥΡΙΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΜΕΛΑΝΗ ΟΠΗ ΡΕΥΣΤΟ ΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΥΤΙΚΟΣ ΛΙΒΑΔΙ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗ ΕΥΚΛΕΙΔΙΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΡΟΦΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΥΘΜΕΝΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΙΔΩΛΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣΚΑ ΑΓΩΓΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΠΟΥΔΗ ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΟΙΓΜΑ ΒΛΕΠΕΙΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑΞΗ ΣΚΟΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

14/1/09

Quantum body (κβαντικο σωμα) / Painting (Ζωγραφικη) : Giannis Doganis




ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ-Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ.
SURFACE OF VISION-THE SILENCE OF MEDITATION.


Subject: Quantum body (κβαντικο σωμα)



Κειμενα-Ζωγραφικη, Κατασκευες : Γιαννης Δογανης


Το φυσικό σώμα στην Αγιουρβέδα είναι η πύλη γι' αυτό που αποκαλουμε "κβαντομηχανικό σώμα". Η φυσική μας πληροφορεί πως το βασικό δομικό υλικό της φύσης βρίσκεται στο κβαντικό επίπεδο, πιο πέρα από το επίπεδο των ατόμων και των μορίων.

Το κβάντο, ειναι η βασική μονάδα ύλης ή ενέργειας και σ'αυτό το επίπεδο η ύλη εναλλάσσεται με την ενέργεια. Τα κβάντα είναι "φτιαγμένα" από αόρατες δονήσεις - αμυδρά ίχνη ενέργειας - που περιμένουν να αποκτήσουν φυσική μορφή. Η Αγιουρβέδα λέει πως το ίδιο ισχύει και για το ανθρώπινο σώμα - αρχικά έχει τη μορφή έντονων αλλά αόρατων δονήσεων, που ονομάζονται κβαντικές ταλαντώσεις και καταλήγουν σε ένα σύμφυμα ενεργειακών ερεθισμάτων και υλικών σωματιδίων.


ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ- Η ΕΝΘΥΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ.































































Το ανθρώπινο σώμα συγκροτείται πρώτα σαν έντονες αλλά αόρατες δονήσεις, που ονομάζονται κβαντικές διακυμάνσεις, προτού προχωρήσει στην σύντηξη σε κύματα ενέργειας και μόρια ύλης.

Ένα κβάντο, που ορίζεται σαν βασική μονάδα ύλης ή ενέργειας είναι από 10.000.000 έως 100.000.000 φορές μικρότερο από το μικρότερο άτομο. Από αυτό το επίπεδο, όπου η ύλη και η ενέργεια μπορούν να εναλλάσσονται σαν ισότιμες, ξεκινά και η αληθινή ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Το φυσικό σώμα και το κβαντικό μηχανικό μας σώμα αποτελούν και τα δύο το σπίτι μας. Είναι σαν παράλληλα σύμπαντα μεταξύ των οποίων ταξιδεύουμε χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε.

Το κβαντομηχανικό σώμα αποτελεί το βασικό υπόστρωμα για οτιδήποτε είμαστε: σκέψεις, συναισθήματα, πρωτεΐνες , κύτταρα, όργανα -κάθε ορατό ή μη τμήμα του εαυτού μας. Στο κβαντικό επίπεδο, το σώμα μας στέλνει κάθε είδους αδιόρατα σήματα, περιμένοντας από εμάς να τα "περισυλλέξουμε". Κάτω από τον σωματικό μας παλμό υπάρχει ένας κβαντικός παλμός που δονείται και μια κβαντική καρδιά που τον προκαλεί. Στην ουσία, η Αγιουρβέδα θεωρεί ότι κάθε όργανο και διαδικασία στο ανθρώπινο σώμα έχουν ένα κβαντικό ισοδύναμο. Στο κβαντικό όμως επίπεδο κανένα μέρος του σώματος δεν ζει ξέχωρα από τα υπόλοιπα.































Η σιωπή μέσα μας είναι το κλειδί του κβαντομηχανικού μας σώματος. Δεν είναι μία χαοτική, αλλά μία οργανωμένη σιωπή. Έχει σχήμα και έχει κατασκευαστεί βάσει κάποιου σχεδίου, έχει σκοπό και εσωτερικές διαδικασίες, όπως ακριβώς και το ανθρώπινο σώμα.

Αντί να βλέπετε το σώμα σας σαν ένα σύνολο από κύτταρα, ιστούς και όργανα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κβαντική προοπτική για να το αντιληφθείτε σαν μια σιωπηλή ροή διάνοιας, ένα συνεχή αναβρασμό ερεθισμάτων που δημιουργούν, ελέγχουν και τελικά γίνονται το σώμα μας. Το μυστικό της ζωής σε αυτό το επίπεδο είναι πως το κάθε τι μέσα στο σώμα σας μπορεί ν' αλλάξει με το ελαφρύ τίναγμα μιας ΠΡΟΘΕΣΗΣ.
Deepak Chopra, M.D.





























































Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένο ότι τα σώματα είχαν μια ορισμένη αρχή και κινούνται αδυσώπητα στην κατεύθυνση ενός ορισμένου τέλους. Ο καθένας από εμάς ξεκίνησε τη ζωή σαν ένα και μόνο κύτταρο σε μια μήτρα και θα καταλήξει "χους εις χουν". Αυτές όμως είναι πολιτισμικές δοξασίες και όχι απόλυτα γεγονότα. Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει μια ορισμένη αρχή ή τέλος. Καθημερινά και αδιάλειπτα δημιουργεί τον εαυτό του ξανά και ξανά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε λεπτό είναι ένα είδος γέννησης και ταυτόχρονα τέλους, στο οποίο παραδίδουμε ένα μέρος χοός εις χουν. Εάν δημιουργούμε αέναα τους εαυτούς μας , τότε δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε τα σώματα που θέλουμε αντί για εκείνα στα οποία λανθασμένα θεωρούμε ότι έχουμε κολλήσει.

Deepak Chopra, M.D.




















































Ο νους δεν είναι παρά αυτός που βιώνει, ο γνώστης. Το σώμα δεν είναι παρά αυτό που έχει βιωθεί, το γνωστό. Αν μπορώ να στρέψω την προσοχή μου από το ένα στο άλλο, τότε θα πρέπει να υπάρχει ένα "εγώ" που δεν βρίσκεται παγιδευμένο στην δυαδικότητα του σώματος ή του νου.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ.
ΔΕΝ ΕIΜΑΣΤΕ Ο ΝΟΥΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥ.









































ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΠΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΡΕΕΙ, ΠΟΥ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

Όταν έρχεται κανείς σε επαφή με το κομμάτι του εαυτού του πού είναι αιώνιο και αναλλοίωτο, αποκτά πραγματική γνώση της δικής του αθανασίας και ο φόβος λιώνει σαν το χιόνι που το διαπερνά ένα αεράκι καλοκαιριάτικο.

Ειμαστε ο παρατηρητής των περιεχομένων του νου μας (σκέψεις, συναισθήματα, εντυπώσεις, σχέσεις),και φυσικα είμαστε κάτι παραπάνω από τα περιεχόμενα του νου μας. Καθετί (σκέψεις, αισθήματα, πάθη, σχέσεις, συσχετισμοί) αποτελείται από ενέργεια. Είμαστε οι δημιουργοι όσων παρατηρουμε.





































ΙΣΩΣ Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

Το σύμπαν αποτελείται από Ενέργεια, Χώρο(Διάστημα), Μάζα και Χρόνο.
Καθετί αλληλοδιαπερνά οτιδήποτε άλλο.
Καθετί αποτελείται από κενό και η μορφή, το σχήμα, είναι συμπυκνωμένο κενό. Με άλλα λόγια, καθετί αποτελείται από την ίδια ουσία.

Ο ακρογωνιαίος λίθος των περισσότερων διαλογιστικών τεχνικών και κανόνων είναι η εξάσκηση της παρατηρητικής ικανότητας. Επίσης, δίνεται βαρύτητα στην εστίαση της προσοχής στα περιεχόμενα του νου ή της κατάστασης της ύπαρξης. Έτσι, μπορεί κανείς να παρατηρήσει συγκεκριμένες σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα και, μέσω αυτής της διαδικασίας, αποκτά μια αίσθηση ότι είναι ανεξάρτητος ή "κάτι παραπάνω" από την ροή αυτών των περιεχομένων.

Την στιγμή που ο παρατηρητής αρχίζει να αναγνωρίζει ότι δεν είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα του αλλά μάλλον μια παρατηρητική παρουσία, τότε λαμβάνει χώρα μια διαδικασία μη ταύτισης και έτσι εγκαθίσταται η πρώτη γέφυρα της Κβαντικής Συνειδητότητας.





.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ποις ειναι ο ηχος ενος χεριου που χειροκροτει? (Κοαν)

Ποις ειναι ο ηχος ενος χεριου που χειροκροτει? (Κοαν)
Τα εργα της συγχρονης τεχνης οπως και τα Κοαν εχουν εντονο τον παραδοξο χαρακτηρα τους ωστε να προκαλεσουν τον θεατη τους ν'αμφισβητησει ανα πασα στιγμη τον εννοιολογικο χαρτη του.