Art Works Giannis Doganis (Γιαννης Δογανης): visual artist - portfolio / Contemporary abstract art

Art Works Giannis Doganis (Γιαννης Δογανης): visual artist - portfolio / Contemporary abstract art
ΑΜΝΟΣ ΜΗΤΡΑ ΚΛΙΜΑΞ ΑΡΡΗΤΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΕΛΚΥΣΤΗΣ ΚΗΡΥΚΕΙΟ ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΚΑΘΑΡΜΩΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΠΑΙΣ ΠΕΣΣΕΥΩΝ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΒΕΔΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΝΤΥΑΝΑ ΠΡΑΝΑ ΦΩΤΟΝΙΟ ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ ΑΝΥΣΜΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΙΒΑ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΠΗΓΗΝ ΚΑΣΤΑΛΙΑΝ ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΒΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΩΝ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥΜΑΘΙΗ ΚΡΥΠΤΕΣΘΑΙ ΠΟΤΑΜΟΙΣ ΕΜΒΗΝΑΙ ΦΕΡΣΕΦΟΝΗ ΛΙΓΚΑΜ ΑΠΕΟΝΤΑ ΠΑΡΕΟΝΤΑ ΦΑΟΣ ΙΗΣΟΥ ΦΙΛΙΩΣΗ ΑΥΡΑ ΝΑΝΤΙΣ ΝΤΑΡΜΑ ΠΟΥΡΑΝΑΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΑΙΘΗΡ ΣΑΚΤΙ ΣΑΝΤΙ ΟΡΦΙΚΟΣ ΣΤΑΧΥΣ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΓΙΟΝΙ ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ ΙΧΘΥΣ ΚΡΟΥΕΤΑΙ ΚΟΑΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΕΑΥΤΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ ΔΥΑΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΣ ΑΡΧΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΥΗΣΗ ΚΑΤΩΦΛΙ ΝΟΥΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΟΥΣΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΓΕΝΕΣΙΣ ΜΟΡΙΟΝ ΜΟΡΦΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΡΟΗ ΕΠΙΦΥΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΜΑΝΤΡΑ ΚΙΡΤΑΝ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΣΙΝΤΙΣ ΤΣΑΚΡΑΣ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΧΟΡΟΣ ΕΚΣΤΑΣΗ ΗΧΩ ΠΑΝΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ΑΠΑΞ ΘΗΡΑ ΩΡΙΩΝ ΑΞΩΝ ΥΓΡΟΝ ΕΑΡ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗ ΚΥΚΛΩΠΕΙΟ ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΥΡΩΝΙΚΑ ΘΡΟΙΣΜΑΤΑ ΤΥΦΛΟΙΣ ΟΜΑΣΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΚΟΥΑΡΚΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΥΡΙΣΠΟΡΟΣ ΑΒΑΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΚΕΝΟΥ ΙΧΝΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΜΙΛΕΥΟΜΑΙ ΙΕΡΟ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΗ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΜΒΡΥΑΚΟ ΟΜΟΒΙΟΤΙΚΗ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΦΑΣΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΕΡΜΙΟΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΝΤΟ ΓΙΝ ΓΙΑΓΚ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΙΗ ΝΟΤΙΖΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟΝ ΒΑΤΟΣ ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ ΤΕΘΝΗΚΟΣ ΖΩΝ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΠΟΝΤΙΝΤΑΡΜΑ ΜΙΓΑΔΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΩΘΙΝΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΤΑΟ ΤΑΝΤΡΑ ΚΒΑΝΤΟΥΜ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΝΕΤΡΙΝΟ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΡΧΟΝ ΩΚΕΑΝΙΟΣ ΚΟΡΗ ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΗΣ ΚΥΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΟΜΒΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΒΑΣΙΣ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΦΡΑΚΤΑΛΣ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔ ΝΟΥΚΛΕΟΝΙΑ ΑΝΤΙΥΛΗΣ ΑΝΑΔΥΣΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β ΚΑΜΠΥΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΑΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΝΕΛΙΞΗ ΕΛΕΥΣΙΣ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗ ΚΥΚΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΑ ΨΑΛΜΟΙ ΠΑΛΜΟΣ ΗΜΙΤΟΝΙΟ ΑΝΥΣΜΑ ΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΤΗΣ ΦΥΤΩΡΙΟ ΦΟΒΟΣ ΧΕΙΜΩΝ ΘΕΡΟΣ ΛΟΙΜΟΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΩΣΜΩΝΤΑΙ ΨΥΧΑΙ ΕΠΕΣΘΑΙ ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΦΙΛΕΙ ΚΡΥΠΤΕΣΘΑΙ ΧΩΡΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΛΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΗ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΡΓΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΛΩΤΟΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΜΑΓΥΑ ΠΟΥΡΟΥΣΑ ΠΡΑΚΡΙΤΙ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΠΕΛΕΚΥΣ ΟΧΛΟΙ ΓΛΩΣΣΑΙ ΑΣΠΙΣ ΦΡΕΑΡ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΡΑ ΥΔΑΤΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΦΘΟΓΓΟ ΑΝΘΟΣ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ΙΑΝΟΣ ΛΕΜΟΥΡΙΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΜΕΛΑΝΗ ΟΠΗ ΡΕΥΣΤΟ ΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΥΤΙΚΟΣ ΛΙΒΑΔΙ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗ ΕΥΚΛΕΙΔΙΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΡΟΦΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΥΘΜΕΝΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΙΔΩΛΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣΚΑ ΑΓΩΓΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΠΟΥΔΗ ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΟΙΓΜΑ ΒΛΕΠΕΙΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑΞΗ ΣΚΟΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

13/1/09

Giannis Doganis (Γιαννης Δογανης)-Painting / Πεδίο Μηδενικού Σημείου-Κβαντικό Κενό.



Κβαντομηχανικη και συγχρονη τεχνη.Το τρίγωνο μάζας-ενέργειας-συνειδητότητας.


Κειμενα-Ζωγραφικη : Γιαννης Δογανης


Τα «θεμελιώδη» σωματίδια δεν είναι σημεία αλλά επεκταμένα αντικείμενα (υπερχορδές) ή δίνες περιστρεφόμενης ενέργειας.

Η ύλη είναι απλά μια μορφη λεπτοφυους ενεργειας, η οποία έχει εκπέσει όσον αφορά την δονητική της συχνότητα, στην ιεραρχία της δημιουργικής ενέργειας.



































































 


Για την κλασική φυσική, αλλά και για τον κοινό νου "το κενό" είναι ένας χώρος άδειος από ύλη. Τα πράγματα όμως αλλάζουν ριζικά όταν περνάμε στις περιοχές της κβαντικής φυσικής και αναφερόμαστε στο "κβαντικό κενό". Σύμφωνα με την κβαντική θεωρία, το κενό είναι γεμάτο από "εν δυνάμει" σωματίδια και ακτινοβολία. Περιέχει ενέργεια και είναι ένας χώρος όπου συμβαίνουν βίαια φυσικά φαινόμενα.

Η διάκριση ανάμεσα στην ύλη και στον κενό χώρο εγκαταλείφθηκε από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε ότι τα στοιχειώδη σωματίδια μπορούν να γεννηθούν αυθόρμητα από το κενό και στη συνέχεια να απορροφηθούν από το κενό.

Σύμφωνα με την κβαντική φυσική, δεν υπάρχει απόλυτο κενό και κάθε σημείο του σύμπαντος πάλλεται από μια αόρατη δραστηριότητα.

Το Κενό λοιπόν δεν είναι άδειο, αλλά περιέχει εν δυνάμει κάθε μορφή του κόσμου των σωματιδίων. Φαίνεται, όμως, ότι οι μορφές αυτές με την σειρά τους, είναι μεταβατικές και πρόσκαιρες εκδηλώσεις του αιώνιου και πανταχού παρόντος Κενού.

Σύμφωνα με την κβαντική θεωρία το κενό, ακόμη και στην θερμοκρασία του απολύτου μηδενός (-2730 Κελσίου ), περιέχει ενέργεια, που ονομάζεται Ενέργεια του Μηδενικού Σημείου. Στο κενό υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, και οι διακυμάνσεις τους δημιουργούν σωματίδια. Τις διακυμάνσεις αυτές του κενού μπορούμε να τις φανταστούμε, σαν μια ταραγμένη επιφάνεια η οποία καλύπτεται από μικρούς κυματισμούς.


















































Τα "εν δυνάμει" σωματίδια, υπακούοντας στο θεώρημα διατήρησης της ορμής, παράγονται κατά ζεύγη. Σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάιζενμπεργκ, η αβεβαιότητα στην μέτρηση της ενέργειας ενός σωματιδίου αυξάνεται, όσο μειώνεται η αβεβαιότητα στην μέτρηση του χρόνου. Μαθηματικά αυτή η σχέση γράφεται : ΔΕ.Δt >_ h (το _ κανονικά είναι κάτω από το >), όπου
ΔΕ η μεταβολή της ενέργειας, Δt η μεταβολή του χρόνου και h είναι η σταθερά του Planck.

'Αρα για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα η αβεβαιότητα στην μέτρηση της ενέργειας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Επομένως, η ενέργεια μπορεί να πάρει πολύ μεγάλες τιμές αν τα χρονικά διαστήματα της μέτρησής της είναι απείρως μικρά. Αυτό μας δείχνει ότι όσο πιο ενεργειακά είναι τα σωματίδια που γεννιούνται από το κενό, τόσο μικρότερος είναι ο χρόνος ζωής τους. Για παράδειγμα ένα ζευγάρι ηλεκτρονίου - ποζιτρονίου (θετικά φορτισμένο ηλεκτρόνιο) υλοποιείται για χρονικό διάστημα 10 - 21 δευτερόλεπτα.

Μέσα σ' αυτήν την θάλασσα της αδιάκοπης δραστηριότητας σχηματίζονται και εξαφανίζονται υποατομικά σωματίδια. 'Οχι μόνο ηλεκτρόνια και ποζιτρόνια, αλλά πρωτόνια και αντιπρωτόνια, νετρόνια και αντινετρόνια, μεσόνια και αντιμεσόνια κ.λπ.. 'Ολα τα σωματίδια της φύσης παίρνουν μέρος σ' αυτό το κοσμικό ανακάτωμα. Από την κβαντική σκοπιά ένα ηλεκτρόνιο δεν είναι απλά ένα ηλεκτρόνιο. Το περιβάλλουν συνεχώς μεταβαλλόμενες κατανομές ενέργειας που πιστώνουν τα ξαφνικά εμφανιζόμενα φωτόνια, πρωτόνια, μεσόνια, ακόμη και άλλα ηλεκτρόνια.

'Ολα τα είδη του υποατομικού κόσμου συνδέονται με ένα ηλεκτρόνιο σαν άπιαστος, πρόσκαιρος μανδύας, ένα σύννεφο από μέλισσες - φαντάσματα που στριφογυρίζουν γύρω από την κεντρική κυψέλη. 'Οταν δύο ηλεκτρόνια πλησιάζουν τα νέφη που τα περιβάλλουν μπερδεύονται και αλληλεπιδρούν.
Τα νέφη είναι η κβαντική έκφραση των πραγμάτων που τα ονομάζαμε δυναμικά πεδία.

Το ηλεκτρόνιο ποτέ δεν απομονώνεται από την συνοδεία του, τα σωματίδια - φαντάσματα. 'Αρα είναι ολόκληρο το συγκρότημα το οποίο περιλαμβάνει και τα σωματίδια - φαντάσματα που δημιουργούν δυνάμεις. 'Ετσι, το κάθε σωματίδιο μπορούμε να πούμε ότι είναι κατασκευασμένο από κάποιο άλλο σωματίδιο σ' έναν ατέλειωτο "Παράξενο Βρόχο". Κανένα σωματίδιο δεν είναι περισσότερο στοιχειώδες από κάποιο άλλο.

Κατά τον John Wheller, το κενό είναι χώρος πολύ βίαιων φυσικών εκδηλώσεων. Αν θεωρήσουμε π.χ. ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο που περιστρέφεται γύρω του, το ηλεκτρόνιο περιβάλλεται από ένα νέφος σωματιδίων που γεννιούνται από τις διακυμάνσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που υπάρχουν ανάμεσα στο πρωτόνιο και το ηλεκτρόνιο. Τα "εν δυνάμει" σωματίδια, τα οποία διακρίνονται έτσι από τα πραγματικά, επιστρέφουν γρήγορα στην ανυπαρξία από την οποία προήλθαν. Κατά την διάρκεια όμως της σύντομης ύπαρξής τους, είναι εξ ίσου πραγματικά με τα άλλα σωματίδια και η ενέργεια και η ταχύτητά τους ικανοποιούν τις ανισότητες του Χάιζενμπεργκ.




































Είναι φανερό ότι το κβαντικό κενό δεν έχει καμιά σχέση με το κενό της κλασικής φυσικής, δηλαδή τον άδειο χώρο από ύλη. Η κβαντική έννοια του κενού, αντιστοιχεί στην χαμηλότερη ενεργειακή κατάσταση ενός συστήματος και χρησιμοποιείται σαν στάθμη αναφοράς για την μέτρηση της ενέργειας των σωματιδίων και των πεδίων τα οποία υπάρχουν στην φύση.

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι στην θεμελιώδη του κατάσταση το κβαντικό κενό αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή ενέργειας, την οποία δεν εκμεταλλευόμαστε. Μάλιστα, η πυκνότητα αυτής της ενέργειας του κενού υπολογίστηκε από τον Feynman ότι είναι περίπου ίση με την πυκνότητα της πυρηνικής ενέργειας, πιθανώς δε μεγαλύτερη.

Η μυστικιστική φιλοσοφία και η σύγχρονη φυσική υποστηρίζουν και οι δυο ότι το μόνο που υπάρχει είναι ενεργειακά μοντέλα, μονοπάτια και σχέσεις. Η σύγχρονη φυσική, προσπαθώντας να μελετήσει αυτό το «κάτι», προχωράει πιο βαθιά μέσα στην ύλη και ανακαλύπτει ότι αυτό που σε εμάς φαίνεται στέρεο δεν είναι παρά ένας κοσμικός ενεργειακός χορός, ο οποίος σε μακροσκοπική αναλογία έχει μερικές φορές ομοιότητες με μόρια, άλλες φορές με κύματα και πεδία.













































































 


Το σύμπαν δεν είναι το αποτέλεσμα μιας "τυχαίας" έκρηξης, αλλά μίας δομής που υπακούει σε συγκεκριμένους νόμους και συμμετρίες, δημιουργημένα από μία ανώτερη Διάνοια.

Ο κόσμος είναι μία δόνηση της Καθολικής Συνειδητότητας.

Η συνειδητότητα είναι εκείνη η θεμελιώδης κόλλα που ενώνει τα πάντα στο σύμπαν.





 













































Η οντολογική ερμηνεία της κβαντικής φυσικής του Bohm υποθέτει την πραγματική ύπαρξη των σωματιδίων και των πεδίων. Tα σωματίδια έχουν μια περίπλοκη εσωτερική δομή και συντροφεύονται πάντα από ένα κβαντικό κυματικό πεδίο. Επηρεάζονται όχι μόνο από τις κλασικές ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις, αλλά και από μια λεπτότερη δύναμη, το κβαντικό δυναμικό, που ορίζεται από το κβαντικό τους πεδίο.

Το κβαντικό δυναμικό μεταφέρει πληροφορίες απ’ όλο το περιβάλλον και παρέχει άμεσες, μη-τοπικές συνδέσεις μεταξύ κβαντικών συστημάτων. Αντιστοιχούν σ’ αυτό που ο Bohm ονομάζει ενυπάρχουσα τάξη, η οποία μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας αχανής ωκεανός ενέργειας στον οποίο ο φυσικός ή αναπτυσσόμενος κόσμος είναι ένας απλός κυματισμός. Ένα καθολικό κβαντικό πεδίο, το Κβαντικό Κενό ή Πεδίο Μηδενικού Σημείου, αποτελεί τη βάση του υλικού κόσμου.
































 


" Κάποια μέρα σίγουρα θ' ανοίξει μια πόρτα και θα φανερωθεί ο αστραφτερός κεντρικός μηχανισμός του κόσμου σε όλη την ομορφιά και την απλότητά του."Wheeler

Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης μετέτρεψε σε ιδεαλιστές όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους. Πρώτα δεν υπήρχε απολύτως τίποτε, έπειτα 'Εκρηξη! Κάτι. Αυτό ξεπερνά ακόμη και το παράξενο. Από το απόλυτο Κενό ξεπηδάει μια ύπαρξη...
Στον Κόσμο υπάρχει μια μορφοποιητική παρόρμηση, ένας σκοπός. 'Εχει μια κατεύθυνση. Πηγαίνει κάπου. Η βάση είναι το Κενό, η τάση του είναι η οργάνωση της Μορφής σε σύνολα που γίνονται όλο και περισσότερο συμπαγή.
Το πιο απλό είναι το εξής: το Πνεύμα ή το Κενό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αλλά δεν είναι ούτε αδρανές ούτε άκαμπτο, διότι γεννά την εκδήλωση. Αναδύονται νέες μορφές και αυτή η δημιουργικότητα είναι απόλυτη.
Κενό, δημιουργικότητα, όλον...
Το Κενό ήταν ανέκαθεν παρόν σαν Συνείδηση με την έννοια του εσωτερικού βάθους κάθε όλου, ένα βάθος που απέβαλε προοδευτικά όλες τις κατώτερες μορφές, το βάθος που φτάνει μέχρι το άπειρο, ο χρόνος που φτάνει μέχρι την αιωνιότητα, ο εσωτερικός του χώρος είναι όλος ο χώρος, η ενέργειά του είναι το ίδιο το Θείον: η βάση, το μονοπάτι κι ο καρπός του Κενού.
" Ken Wilber, "Ο δρόμος της Συνείδησης - Μια νέα ερμηνεία του Κόσμου".


 























 





























.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ποις ειναι ο ηχος ενος χεριου που χειροκροτει? (Κοαν)

Ποις ειναι ο ηχος ενος χεριου που χειροκροτει? (Κοαν)
Τα εργα της συγχρονης τεχνης οπως και τα Κοαν εχουν εντονο τον παραδοξο χαρακτηρα τους ωστε να προκαλεσουν τον θεατη τους ν'αμφισβητησει ανα πασα στιγμη τον εννοιολογικο χαρτη του.