Art Works Giannis Doganis (Γιαννης Δογανης): visual artist - portfolio / Contemporary abstract art

Art Works Giannis Doganis (Γιαννης Δογανης): visual artist - portfolio / Contemporary abstract art
ΑΜΝΟΣ ΜΗΤΡΑ ΚΛΙΜΑΞ ΑΡΡΗΤΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΕΛΚΥΣΤΗΣ ΚΗΡΥΚΕΙΟ ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΚΑΘΑΡΜΩΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΠΑΙΣ ΠΕΣΣΕΥΩΝ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΒΕΔΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΝΤΥΑΝΑ ΠΡΑΝΑ ΦΩΤΟΝΙΟ ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ ΑΝΥΣΜΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΙΒΑ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΠΗΓΗΝ ΚΑΣΤΑΛΙΑΝ ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΒΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΩΝ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥΜΑΘΙΗ ΚΡΥΠΤΕΣΘΑΙ ΠΟΤΑΜΟΙΣ ΕΜΒΗΝΑΙ ΦΕΡΣΕΦΟΝΗ ΛΙΓΚΑΜ ΑΠΕΟΝΤΑ ΠΑΡΕΟΝΤΑ ΦΑΟΣ ΙΗΣΟΥ ΦΙΛΙΩΣΗ ΑΥΡΑ ΝΑΝΤΙΣ ΝΤΑΡΜΑ ΠΟΥΡΑΝΑΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΑΙΘΗΡ ΣΑΚΤΙ ΣΑΝΤΙ ΟΡΦΙΚΟΣ ΣΤΑΧΥΣ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΓΙΟΝΙ ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ ΙΧΘΥΣ ΚΡΟΥΕΤΑΙ ΚΟΑΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΕΑΥΤΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ ΔΥΑΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΣ ΑΡΧΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΥΗΣΗ ΚΑΤΩΦΛΙ ΝΟΥΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΟΥΣΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΓΕΝΕΣΙΣ ΜΟΡΙΟΝ ΜΟΡΦΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΡΟΗ ΕΠΙΦΥΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΜΑΝΤΡΑ ΚΙΡΤΑΝ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΣΙΝΤΙΣ ΤΣΑΚΡΑΣ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΧΟΡΟΣ ΕΚΣΤΑΣΗ ΗΧΩ ΠΑΝΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ΑΠΑΞ ΘΗΡΑ ΩΡΙΩΝ ΑΞΩΝ ΥΓΡΟΝ ΕΑΡ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗ ΚΥΚΛΩΠΕΙΟ ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΥΡΩΝΙΚΑ ΘΡΟΙΣΜΑΤΑ ΤΥΦΛΟΙΣ ΟΜΑΣΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΚΟΥΑΡΚΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΥΡΙΣΠΟΡΟΣ ΑΒΑΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΚΕΝΟΥ ΙΧΝΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΜΙΛΕΥΟΜΑΙ ΙΕΡΟ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΗ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΜΒΡΥΑΚΟ ΟΜΟΒΙΟΤΙΚΗ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΦΑΣΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΕΡΜΙΟΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΝΤΟ ΓΙΝ ΓΙΑΓΚ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΙΗ ΝΟΤΙΖΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟΝ ΒΑΤΟΣ ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ ΤΕΘΝΗΚΟΣ ΖΩΝ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΠΟΝΤΙΝΤΑΡΜΑ ΜΙΓΑΔΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΩΘΙΝΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΤΑΟ ΤΑΝΤΡΑ ΚΒΑΝΤΟΥΜ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΝΕΤΡΙΝΟ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΡΧΟΝ ΩΚΕΑΝΙΟΣ ΚΟΡΗ ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΗΣ ΚΥΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΟΜΒΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΒΑΣΙΣ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΦΡΑΚΤΑΛΣ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔ ΝΟΥΚΛΕΟΝΙΑ ΑΝΤΙΥΛΗΣ ΑΝΑΔΥΣΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β ΚΑΜΠΥΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΑΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΝΕΛΙΞΗ ΕΛΕΥΣΙΣ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗ ΚΥΚΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΑ ΨΑΛΜΟΙ ΠΑΛΜΟΣ ΗΜΙΤΟΝΙΟ ΑΝΥΣΜΑ ΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΤΗΣ ΦΥΤΩΡΙΟ ΦΟΒΟΣ ΧΕΙΜΩΝ ΘΕΡΟΣ ΛΟΙΜΟΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΩΣΜΩΝΤΑΙ ΨΥΧΑΙ ΕΠΕΣΘΑΙ ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΦΙΛΕΙ ΚΡΥΠΤΕΣΘΑΙ ΧΩΡΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΛΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΗ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΡΓΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΛΩΤΟΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΜΑΓΥΑ ΠΟΥΡΟΥΣΑ ΠΡΑΚΡΙΤΙ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΠΕΛΕΚΥΣ ΟΧΛΟΙ ΓΛΩΣΣΑΙ ΑΣΠΙΣ ΦΡΕΑΡ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΡΑ ΥΔΑΤΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΦΘΟΓΓΟ ΑΝΘΟΣ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ΙΑΝΟΣ ΛΕΜΟΥΡΙΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΜΕΛΑΝΗ ΟΠΗ ΡΕΥΣΤΟ ΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΥΤΙΚΟΣ ΛΙΒΑΔΙ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗ ΕΥΚΛΕΙΔΙΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΡΟΦΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΥΘΜΕΝΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΙΔΩΛΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣΚΑ ΑΓΩΓΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΠΟΥΔΗ ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΟΙΓΜΑ ΒΛΕΠΕΙΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑΞΗ ΣΚΟΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

21/4/13

Sofia Ar. Ποια είμαι..... ποιος είμαι....!? / Art Photography : Giannis Doganis


Αυτό που βλέπουμε εξαρτάται από το πώς το κοιτάζουμε και το πώς το κοιτάζουμε επηρεάζει αυτό που βλέπουμε.


Ενα δακρυ ειναι 1% νερο και 99% συναισθημα.

Οι Φάροι δεν τρέχουν γύρω γύρω από κάποιο νησί ψάχνοντας να σώσουν κάποια βάρκα.

Το μόνο που κάνουν είναι να στέκονται στο σημείο που βρίσκονται και να φωτίζουν.Αυτή δεν είναι η αληθινή πραγματικότητα.

 Η αληθινή πραγματικότητα βρίσκεται πίσω από την αυλαία.

Ουσιαστικά δεν βρισκόμαστε εδώ.

Εδώ βρίσκεται μόνο η σκιά μαςΓια να θυμηθείς ποιος είσαι,

χρειάζεται πρώτα να ξεχάσεις

ό,τι σου έχουν πει ότι είσαι.


Η εγκατάλειψη ενός μορίου φόβου,
 μετακινεί βουνά και σε προβάλλει σαν γίγαντα στον κόσμο των γεγονότων.

Τα πράγματα συμβαίνουν όταν χρειάζεται να συμβούν΄ τα πράγματα είναι επόμενο να συμβούν όταν χρειάζεται να συμβούν. Όλα πάνε καλά,  έχε απλώς εμπιστοσύνη.


Μην επιλέξετε. Μην κρίνετε οποιαδήποτε σκέψη περνά από το νου, απλά παρατηρείστε οτιδήποτε κινείται. Αν συνεχίσετε την ουδέτερη παρατήρηση , μια μέρα, οι σκέψεις δεν θα κινούνται τόσο γρήγορα. Η ταχύτητά τους θα επιβραδυνθεί. Στη συνέχεια, κάποια στιγμή, θα αρχίσουν να εμφανίζονται κενά: μια σκέψη φεύγει και μια άλλη δεν εμφανίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, μετά από λίγο καιρό, οι σκέψεις απλά εξαφανίζονται για ώρες ... και ο δρόμος είναι απλώς άδειος από κυκλοφορία.


Όταν είναι πρωί, είναι πρωί. Όταν είναι βράδυ, είναι βράδυ. Δεν υπάρχει θέμα επιλογής. Άφησε τις επιλογές και θα είσαι ελεύθερος παντού΄ ελευθερία μπορεί να υπάρχει μόνο όταν απουσιάζουν οι επιλογές. Όταν λοιπόν είσαι νέος, είναι πολύ ωραία΄ όταν είσαι παιδί, είναι πολύ ωραία΄ όταν είσαι γέρος, είναι πολύ ωραία΄ όταν πεθαίνεις, είναι πολύ ωραία, γιατί δεν είσαι ποτέ χωρισμένος από το όλον, είσαι απλώς ένα κύμα του ωκεανού.Το κύμα στον ωκεανό μπορεί να αρχίσει να νομίζει ότι αποτελεί μεμονωμένο άτομο΄ τότε θα υπάρχουν δυσκολίες. Το κύμα στον ωκεανό δεν σκέφτεται ποτέ ότι είναι ξέχωρο, κι έτσι όπου το οδηγεί ο ωκεανός, πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση πρόθυμα, χαρούμενα, χορεύοντας.


Δεν έχεις κάποιο ιδιωτικό πεπρωμένο΄ το ιδιωτικό πεπρωμένο φέρνει προβλήματα. Δεν το έχεις παρατηρήσει αυτό στη δική σου ζωή; Ο,τι κάνεις αποτυχαίνει συνεχώς. Κι εξακολουθείς να μην βλέπεις το λόγο΄ νομίζεις ότι δεν το έκανες όπως θα έπρεπε να το κάνεις και γι΄αυτό απέτυχε. Δοκιμάζεις λοιπόν κάποιο άλλο πρόγραμμα και αποτυχαίνεις και πάλι. Νομίζεις τότε ότι δεν έχεις αρκετή δεξιότητα κι έτσι μαθαίνεις τη δεξιότητα κι αποτυχαίνεις και πάλι. Μετά σκέφτεσαι ΄΄Είναι εναντίον μου όλος ο κόσμος΄΄ ή ΄΄Είναι εναντίον μου η μοίρα΄΄ ή ΄΄Είμαι θύμα της ζήλειας των ανθρώπων΄΄. Βρίσκεις συνεχώς εξηγήσεις γιατί απέτυχες, αλλά δεν βρίσκεις ποτέ την πραγματική βάση της αποτυχίας σου.Αποτυχία σημαίνει εσύ μείον ο Θεός. Η αποτυχία είναι ίση με εσένα μείον τον Θεό και η επιτυχία είναι ίση με εσένα συν το Θεό. Η επιτυχία υπάρχει μέσα στον Θεό και μαζί με το Θεό. Και να θυμάσαι, λέγοντας ΄Θεό΄ δεν εννοώ κάποιο πρόσωπο που είναι καθισμένο κάπου στον ουρανό, αλλά το συμπαντικό πνεύμα. Νιώσε το συμπαντικό πνεύμα, το Ταό, τον νόμο που διαπερνά ολόκληρη την ύπαρξη, μέσα από το οποίο έχεις γεννηθεί και στο οποίο θα επιστρέψεις κάποια μέρα.


Η αληθινή φιλοδοξία δεν είναι αυτό που νόμιζες ότι ήταν.

‘Η αληθινή φιλοδοξία, είναι η προφανής επιθυμία να ζήσεις σαν χρήσιμος άνθρωπος και να βαδίσεις ταπεινά κάτω από την χάρη του Θεού.
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα που δεν έχει λυθεί, τότε δεν έχετε ενέργεια γιατί το πρόβλημα ρουφάει την ενέργειά σας και το να μην έχετε ενέργεια γίνεται και αυτό συνήθεια. Αν λοιπόν είσαι λίγο σοβαρός, αν πραγματικά θέλεις να ζήσεις μια ζωή όπου να μην υπάρχει ποτέ καμία σύγκρουση, πρέπει να ανακαλύψεις πώς μπορείς να λύσεις τα ανθρώπινα προβλήματα στη στιγμή, αμέσως, πράγμα που σημαίνει να δίνεις πλήρη προσοχή στο πρόβλημα και ότι δεν ψάχνεις να βρεις τη λύση του.


Γιατί όταν προσπαθείς να βρεις κάποια λύση, κοιτάζεις έξω από το πρόβλημα, ενώ αν παραμείνεις μέσα στο πρόβλημα και δώσεις όλη τη προσοχή σου σε αυτό, θα δεις ότι η λύση βρίσκεται πάντα μέσα στο ίδιο το πρόβλημα κι όχι έξω από αυτό.

Όσο ο εαυτός μας νομίζει πως είναι ένα πρόσωπο, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τον φόβο, ιδέες και συστήματα πεποίθησης. Γνωρίστε αυτό το πρόσωπο, τον μηχανισμό δηλαδή του νου και τότε θα κατανοήσετε τί δεν είστε για να αναδυθεί αυτό που πραγματικά είστε!
Η Ουσία σας, η Ύπαρξη σας, η Παρουσία σας θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τον πίνακα. Οι σκέψεις σας, οι εμπειρίες σας, τα συναισθήματα σας.... με τις ζωγραφιές πάνω σε αυτόν. Οι σκέψεις σας αλλάζουν κάθε δευτερόλεπτο, το ίδιο και τα συναισθήματα σας, το ίδιο και η εμφάνιση σας όπως και η διάθεση σας.Υπάρχει ΟΜΩΣ..... ένα μέρος του εαυτού σας που από τη στιγμή που γεννηθήκατε και ποιο πριν ακόμα παραμένει ανέπαφο.... ότι και ζωγραφιά να σχεδιάζετε στον πίνακα ο πίνακας αυτός κάθε αυτός δεν αλλάζει παραμένει. Μπορείτε να εντοπίσετε αυτό το μέρος του εαυτού σας.... την Παρουσία σας.... το οποίο ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ σε οποιαδήποτε εμπειρία, σκέψη και βίωμα σας να λαμβάνει μέρος στη ζωή σας...!?Τη στιγμή που το εντοπίσετε ΜΕΣΑ ΣΑΣ.... εκείνη τη στιγμή αντιλαμβάνεστε ΠΟΙΕΣ και ΠΟΙΟΙ πραγματικά ήσασταν ανέκαθεν..... κάτι που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σας το αλλάξει, χαλάσει, ταράξει...... το ίδιο σας το ΕΙΝΑΙ. Γαλήνιο, αιώνιο, σιωπηλό και την ίδια στιγμή πλήρες και νοϋμον σε βαθμό που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.Όποτε θέλετε να έρχεστε συνειδητά σε επαφή μαζί του πείτε δυνατά..... ΕΙΜΑΙ.... και μείνετε σε πλήρη εγρήγορση μέχρι να το νιώσετε.
Art Photography : Giannis Doganis

Τοποθεσια:    Sofia Ar  στη παραλια Σχοινιά Αν. Αττικης.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ

Copyright © 2013. Γιαννης Δογανης. All rights reserved.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ποις ειναι ο ηχος ενος χεριου που χειροκροτει? (Κοαν)

Ποις ειναι ο ηχος ενος χεριου που χειροκροτει? (Κοαν)
Τα εργα της συγχρονης τεχνης οπως και τα Κοαν εχουν εντονο τον παραδοξο χαρακτηρα τους ωστε να προκαλεσουν τον θεατη τους ν'αμφισβητησει ανα πασα στιγμη τον εννοιολογικο χαρτη του.