Art Works Giannis Doganis (Γιαννης Δογανης): visual artist - portfolio / Contemporary abstract art

Art Works Giannis Doganis (Γιαννης Δογανης): visual artist - portfolio / Contemporary abstract art
ΑΜΝΟΣ ΜΗΤΡΑ ΚΛΙΜΑΞ ΑΡΡΗΤΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΕΛΚΥΣΤΗΣ ΚΗΡΥΚΕΙΟ ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΚΑΘΑΡΜΩΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΠΑΙΣ ΠΕΣΣΕΥΩΝ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΒΕΔΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΝΤΥΑΝΑ ΠΡΑΝΑ ΦΩΤΟΝΙΟ ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ ΑΝΥΣΜΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΙΒΑ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΠΗΓΗΝ ΚΑΣΤΑΛΙΑΝ ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΒΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΩΝ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥΜΑΘΙΗ ΚΡΥΠΤΕΣΘΑΙ ΠΟΤΑΜΟΙΣ ΕΜΒΗΝΑΙ ΦΕΡΣΕΦΟΝΗ ΛΙΓΚΑΜ ΑΠΕΟΝΤΑ ΠΑΡΕΟΝΤΑ ΦΑΟΣ ΙΗΣΟΥ ΦΙΛΙΩΣΗ ΑΥΡΑ ΝΑΝΤΙΣ ΝΤΑΡΜΑ ΠΟΥΡΑΝΑΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΑΙΘΗΡ ΣΑΚΤΙ ΣΑΝΤΙ ΟΡΦΙΚΟΣ ΣΤΑΧΥΣ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΓΙΟΝΙ ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ ΙΧΘΥΣ ΚΡΟΥΕΤΑΙ ΚΟΑΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΕΑΥΤΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ ΔΥΑΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΣ ΑΡΧΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΥΗΣΗ ΚΑΤΩΦΛΙ ΝΟΥΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΟΥΣΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΓΕΝΕΣΙΣ ΜΟΡΙΟΝ ΜΟΡΦΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΡΟΗ ΕΠΙΦΥΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΜΑΝΤΡΑ ΚΙΡΤΑΝ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΣΙΝΤΙΣ ΤΣΑΚΡΑΣ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΧΟΡΟΣ ΕΚΣΤΑΣΗ ΗΧΩ ΠΑΝΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ΑΠΑΞ ΘΗΡΑ ΩΡΙΩΝ ΑΞΩΝ ΥΓΡΟΝ ΕΑΡ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗ ΚΥΚΛΩΠΕΙΟ ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΥΡΩΝΙΚΑ ΘΡΟΙΣΜΑΤΑ ΤΥΦΛΟΙΣ ΟΜΑΣΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΚΟΥΑΡΚΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΥΡΙΣΠΟΡΟΣ ΑΒΑΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΚΕΝΟΥ ΙΧΝΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΜΙΛΕΥΟΜΑΙ ΙΕΡΟ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΗ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΜΒΡΥΑΚΟ ΟΜΟΒΙΟΤΙΚΗ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΦΑΣΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΕΡΜΙΟΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΝΤΟ ΓΙΝ ΓΙΑΓΚ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΙΗ ΝΟΤΙΖΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟΝ ΒΑΤΟΣ ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ ΤΕΘΝΗΚΟΣ ΖΩΝ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΠΟΝΤΙΝΤΑΡΜΑ ΜΙΓΑΔΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΩΘΙΝΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΤΑΟ ΤΑΝΤΡΑ ΚΒΑΝΤΟΥΜ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΝΕΤΡΙΝΟ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΡΧΟΝ ΩΚΕΑΝΙΟΣ ΚΟΡΗ ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΗΣ ΚΥΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΟΜΒΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΒΑΣΙΣ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΦΡΑΚΤΑΛΣ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔ ΝΟΥΚΛΕΟΝΙΑ ΑΝΤΙΥΛΗΣ ΑΝΑΔΥΣΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β ΚΑΜΠΥΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΑΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΝΕΛΙΞΗ ΕΛΕΥΣΙΣ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗ ΚΥΚΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΑ ΨΑΛΜΟΙ ΠΑΛΜΟΣ ΗΜΙΤΟΝΙΟ ΑΝΥΣΜΑ ΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΤΗΣ ΦΥΤΩΡΙΟ ΦΟΒΟΣ ΧΕΙΜΩΝ ΘΕΡΟΣ ΛΟΙΜΟΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΩΣΜΩΝΤΑΙ ΨΥΧΑΙ ΕΠΕΣΘΑΙ ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΦΙΛΕΙ ΚΡΥΠΤΕΣΘΑΙ ΧΩΡΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΛΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΗ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΡΓΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΛΩΤΟΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΜΑΓΥΑ ΠΟΥΡΟΥΣΑ ΠΡΑΚΡΙΤΙ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΠΕΛΕΚΥΣ ΟΧΛΟΙ ΓΛΩΣΣΑΙ ΑΣΠΙΣ ΦΡΕΑΡ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΡΑ ΥΔΑΤΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΦΘΟΓΓΟ ΑΝΘΟΣ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ΙΑΝΟΣ ΛΕΜΟΥΡΙΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΜΕΛΑΝΗ ΟΠΗ ΡΕΥΣΤΟ ΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΥΤΙΚΟΣ ΛΙΒΑΔΙ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗ ΕΥΚΛΕΙΔΙΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΡΟΦΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΥΘΜΕΝΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΙΔΩΛΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣΚΑ ΑΓΩΓΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΠΟΥΔΗ ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΟΙΓΜΑ ΒΛΕΠΕΙΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑΞΗ ΣΚΟΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

27/1/09

Color Photography (Φωτογραφια εγχρωμη) - Giannis Doganis / Hχοφωταυγεια-Φαοδονηση
ΗΧΟΦΩΤΑΥΓΕΙΑ-ΦΩΤΟΔΟΝΗΣΗ

οπτικο-ηχητικο ντοκουμεντο

Εγχρωμη φωτογραφια: Γιαννης Δογανης

Μερος Α - ΥΔΩΡ


Υπάρχει ο παρατηρητής (φωτογράφος) και το παρατηρούμενο (αντικείμενο). Ούτε ο παρατηρητής είναι άψυχος αλλά ούτε το παρατηρούμενο. Υπάρχει μια ζωντανή σχέση. Η ενεργειακή αυτή σχέση παρατηρητή - παρατηρούμενου καθορίζεται άμεσα από την ποιότητα της συνείδησης του παρατηρητή. Μερικές φορές ο παρατηρητής υποχρεώνεται να προσπαθήσει να γνωρίσει τον εαυτό του μέσα από τα όρια που του βάζουν η άλλοι.


- Ποιος είναι ο σωστός δρόμος, πάτερ; ρώτησε επιτέλους.
Πώς ξεχωρίζει αυτός ο δρόμος από τους υπόλοιπους;

- Αν προχωράς προς την κατεύθυνση ό­που ο φόβος σου μεγαλώνει, βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Κι ο Θεός βοηθός.


-What is the right path, Father? He tinally asked. In what way is the path different from the others?

-If you go where your fear grows, you are in the right direction. And may God be with you.

Milorad Paric
\Η πρόθεση του δημιουργού είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Κανένα έργο δεν έγινε τυ­χαία. Ακόμη κι αν το τυχαίο μερικές φορές θεωρήθηκε τέχνη, προηγήθηκε η σκέψη και απόφαση του δημιουργού να δεχτεί το τυ­χαίο αποτέλεσμα μέσα από συνθήκες που ο ίδιος είχε προκαλέσει. Η ομορφιά της φύ­σης ή η πηγαία αυτοσχεδιαστική δημιουργία ενός ποιμένα δεν είναι τέχνη.

Πίσω από την τέχνη κρύβεται η συστημα­τική οργάνωση κάποιου υλικού. Η τέχνη είναι έργο του πνεύματος, έργο της ψυχής αλλά και της διανόησης. Είναι η έσχατη δικαιολο­γία ύπαρξης του ανθρώπου, αφού συγκε­ντρώνει την έκφραση των πιο υψηλών δυνά­μεων του, των δυνάμεων του νου και της ψυ­χής ενωμένων.

Μόνο αναζητώντας κάποια υπέρβαση του πραγματικού μέσα από οργανωμένες νοητι­κές λειτουργίες μπορεί κανείς να μιλήσει για τέχνη. Χρειάζεται η πρόθεση, η συνείδη­ση και η γνώση, αλλά πέρα απ' αυτά που α­ποτελούν αφετηρία, απαιτείται το αποτέλε­σμα να είναι φορτισμένο με υπερβατικό χα­ρακτήρα.

Πλάτων Ριβέλλης

Ο αληθινος δημιουργος αναγνωριζεται απο την ικανοτητα να βρισκει παντα, ακομη και στα πιο κοινα, στα πιο ταπεινα πραγματα, στοιχεια αξια προσοχης.

IGOR STRAVINSKY


Ξερετε γιατι χαμογελαει η Τζοκοντα?
Γιατι οσοι της εχουν βαλει μουστακια εχουν πεθανει.


ANTRE MALRAUX

Με την τεχνη, κατακτα ο ανθρωπος την πραγματικοτητα μεσα απο μια υποκειμενικη εμπειρια.

ΑΝΤΡΕΙ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ
Κάνω φωτογραφία με κύριο άξονα το φυσικό περιβάλλον χωρίς συνθήματα και συναισθηματισμούς. Απλά η φύση γίνεται η πρώτη ύλη για την τέχνη και την γνώση. Κάνοντας φωτογραφία σαν ζωγράφος και σαν φωτογράφος, είσαι πιο κοντά στην υπέρβαση των ορίων της φωτογραφικής έρευνας. Δίνοντας υπέρμετρη αξία στην λεπτομέρεια. Γιατί η ζωή είναι μια πορεία από την γενική εικόνα στην λεπτομέρεια.

Γνώση είναι η αποθέωση της λεπτομέρειας. Και σοφία είναι η ικανότητα να κινείται κανείς ανάμεσα στο γενικό και στο ειδικό. Χρειάζεται εξαιρετική νοημοσύνη για να μπορέσει κανείς να κινείται ισορροπώντας ανάμεσα στα δύο άκρα. Η λεπτομέρεια είναι μέρος του όλου και το όλο είναι γεμάτο λεπτομέρειες. Ανακαλύπτουμε την λεπτομέρεια για να φωτίσουμε το όλο.

Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Πάντα κάτι υπάρχει... Φωτογραφίζω το περιβάλλον που με περικυκλώνει. Αφήνω τα πέριξ να με επηρεάσουν και να με οδηγήσουν, χωρίς να έχω κάτι κατά νου... Ο φωτογράφος και το αντικείμενο, το φιλμ και ο φακός. Δυαδικές σχέσεις και η χημεία του φωτός και της μνήμης... μοιάζει με μια τελετή...
COPYRIGHT PHOTOGRAPHY: Giannis Doganis / Conjectural Artist

1 σχόλιο:

david santos είπε...

Brilliant!
This is Art!
You are Master! Congratulations!!!!

Ποις ειναι ο ηχος ενος χεριου που χειροκροτει? (Κοαν)

Ποις ειναι ο ηχος ενος χεριου που χειροκροτει? (Κοαν)
Τα εργα της συγχρονης τεχνης οπως και τα Κοαν εχουν εντονο τον παραδοξο χαρακτηρα τους ωστε να προκαλεσουν τον θεατη τους ν'αμφισβητησει ανα πασα στιγμη τον εννοιολογικο χαρτη του.